Hvad vil du være – taber eller talent?

Vi kender det nok alle sammen, de dage hvor man af uransagelige årsager, måske helt uden af vide hvorfor, har taget den store fede NEJ-hat på allerede fra morgenstunden. Alt bliver herefter kun værre og egen præstationsevne reduceres drastisk som dagen skrider frem.

Når NEJ-hatten tager over

Jeg taler af erfaring og kender alt for godt selv til de dage eller perioder i livet, hvor livsglæde og motivation erstattes af et ucharmerende mix af dovenskab og reduceret selvværd. Dage hvor jeg personligt må indrømme, at jeg ikke synes at egen retoriske udfoldelse, kropssprog og udseende, lever helt op til det idealbillede, jeg har af, hvordan mit ”PERFEKTE JEG” skal optræde overfor omverdenen. Jeg bliver med andre ord nok en smule for negativt bevidst om mig selv og egne evner.

SÅ…. Hvordan vender man vognen, hopper op på hesten og finder sin indre fighter frem?

Visualiseringens positive indvirkning

Jeg har læst mig frem til, at det i bund og grund handler om min måde at visualisere mig selv på. At min selvopfattelse smitter af på den måde, jeg fremstår overfor andre. Visualisering betyder i ordets forstand ”Det Synlige” og giver i virkeligheden mig evnen til at definere, hvordan jeg ønsker at fremstå og synliggøre mig selv. Det menes at være muligt at ændre på performance, ved at tænke mere positivt omkring sig selv og derved ændre egen indstilling. At fokusere på at ”kunne”, fremfor ”ikke at kunne” og ”at være” i stedet for ”ikke at være”, gør det muligt at ændre på de resultater man skaber og det effektivitetsniveau man sætter for dagen. I bund og grund er det jo mig der sætte dagsordenen for det der er objektivt for andre, jeg bestemmer hvad andre ser og alt er jo relativt.!

Så! om jeg er taber eller talent? det er vel noget jeg selv vælger – eller hvad?